Опис
Навіщо використовувати сироп глюкози?
Сироп глюкози має деякі дуже корисні для кондитерів властивості:
Захист цукру від кристалізації: глюкоза допомагає запобігти кристалізації цукру в десертах. Тому глюкозний сироп незамінний у рецептах, мусах, зефіру, цукровій глазурі та нуги. Його також використовують для домашніх цукерок, мармеладу, карамелі, позаяк він дає м“яку текстуру та запобігає кристалізації цукру.
Антикристалізація води: глюкоза запобігає кристалізації води під час замерзання. Тому сироп глюкози часто йде в домашнє морозиво, яке з такою домішкою набуває еластичної кремової текстури без кристалів льоду.
Зберігає свіжість випічки: для отримання м“якшої випічки (наприклад, ) можна частину цукру в рецепті замінити сиропом глюкози. Та й взагалі, додавши трохи глюкозного сиропу до будь-якого рецепта випічки, ви отримаєте м“якший продукт, який довше збереже товарний вигляд і приємну консистенцію.
Як відміряти сироп глюкози?
В“язка консистенція сиропу глюкози робить його дуже непрактичним у використанні, зокрема його важко відміряти за грамкою рецепта.
Щоб зважити, потрібну кількість сиропу, я рекомендую такий метод:
поставте ємність із сиропом глюкози в мікрохвильовку на кілька секунд у режимі розморожування. Невелике нагрівання зробить сироп теплішим.
Потім цю ємність поставте на ваги та та таруйте їх. Тобто скиньте показання в нуль.
Тепер вам залишилося лише зачерпнути сироп і огляданий на показання ваг. Наприклад, якщо вам для рецепта потрібно 30 г сиропу глюкози, ваги мають показати - 30.
Як додавати сироп глюкози до страв:
Якщо ви додасте сироп глюкози відразу в холодну суміш, його неможливо буде розмішати, і він залишиться грудком. Тому попередньо розбавте його в невеликій кількості теплої рідини, яка входить до вашого рецепта (молоко, вода, сік тощо)
Точно також надійдете і під час додавання сиропу глюкози в морозиво, просто після його додавання доведеться почекати, поки суміш охолоне, і тільки після цього продовжити приготування десерту.
Щодо дозування, дотримуйтеся інструкцій у ваших рецептах.
Ось кілька прикладів розкладки:
Сахарна глазур: 350 г сиропу глюкози на 1 кг цукру.
Морозиво: 100 г сиропу глюкози на 1 літр молока.
Нуга: 500 г сиропу глюкози на 1 кг цукру.
Карамель (в “багатоповерховий“ торт): 250 г сиропу глюкози на 1 кг цукру.
Якщо ви робите свій власний рецепт, пам“ятайте, що сиропу глюкози не має бути занадто багато, порівнюючи з іншими інгредієнтами. Він має лише частково замінити цукор, а не повністю.
Характеристики
Вес |
450 |
Состав |
Сироп глюкозы |
Форма выпуска |
Жидкость |