Опис
Персиковий конфітюр зі шматочками плодів (40%) використовують для прикрашання тістечок і тортів, а також у якості начинки кондитерських виробів, наприклад, слойок і круасанів.
Конфітюр з персиків — це желеподібна маса з рівномірно розподіленими в ней шматочками ягід, уварених у сахаре. Колір персикового конфітюру — яскраво-жовтогарячий, у цілком відповідно до натуральними ягодами, з яких готується начинка. Смак продукту — в помірно солодкий, ягідний. сторонні аромати не порушують гармонію запаху конфітюру з персиків.
В персиковому наповнювачу міститься чимало сухих речовин. Во час нагрівання вони вбирають у себе зайву рідину, не даючи їй змогу з начинки вилитися в тісто.
Порівняно термостабільний конфітюр з персиків не пристосований до заморожування і розморожування. Ця процедура негативно впливає на якість продукту.
Склад персикового конфітюру: Стиглі персики 40%, цукор, патока, лимонна кислота, модифікований крохмаль, сорбат калію, бензоат натрію, ароматизатор ідентичний натуральному «Персик»
Конфітюр з персиків містить не менше, ніж 35 гр. углеводов. Білки та жири відсутні в цьому десерті. Побічних домішок, у зокрема рослинного походження, теж не виявите. Невисокий вміст цукру пояснює низьку калорійність кондитерської начинки — 140 ккал.
Де використовується персиковий конфітюр
Конфітюр з персиків — це улюблена начинка в різних кондитерських виробах, приготованих з шарудженого та пісочного тіста. Персиковий конфітюр так само застосовується для промазування коржів тортів і в якості декоративних елементів.
Фахівці молочної галузі додають конфітюр з персиків в нижній шар збитих десертів.
Характеристики